You are currently viewing Vëmendje

Vëmendje

Të gjithë kërkojmë vëmendje! Mendojnë njerëzit se është një fenomen modern. Nuk jam e sigurt, thjesht se fal rrjeteve sociale kjo duket më shumë. Narcizmin e shohim kudo në çdo nivel shoqëror, në botën virtuale dhe jo. Njeriu do të duket, do të marr lëvdata, të përkëdhelet, të ndihet i dobishëm e sa më shumë lyp vëmendje aq më shumë të tjerët nuk e japin. Nuk shpëton njeri nga kjo. Ndodh që bëhemi të vetëdijshëm gjatë jetës, herët a vonë, se nuk është nevoja të jemi në qendër që të jemi të kënaqur. Sëmuren disa po nuk iu dëgjua fjala, po nuk i doli e vetja. Sëmurën po nuk morën fjalët apo pëlqimet që “meritojnë”. Nga ana tjetër gabimin e kanë dhe të tjerët që nuk hapin rrugë dhe përfundimisht shpallet lufta e vëmendjes. Kush e kush të bjerë në sy, kush e kush të vër kapakun bisedës, në rastet më të këqija kush e kush të ulë tjetrin. Të kërkosh vëmendje, medoemos, është mënyra më e lodhshme për të jetuar dhe për të mos gëzuar asgjë. Lypim dhe nuk marrim!

Vëmendja, sa e bukur është. Kur e fal natyrshëm, kur e merr lezetshëm, kur tjetri kujtohet për ty pa e kërkuar. Fundja nëse nuk të kujton vet, vëmendjen e tij nuk e ç’e do… Bukur është kur tërheq me energjinë, mirësinë, me atë që je, kështu pa lypur ndoshta dhe do marrësh…

Lexo edhe Vullneti

Të pres edhe në YouTube

This Post Has One Comment

  1. Dorispaintbrushes

    👏👏👏👏

Leave a Reply