You are currently viewing Jetë je ti
Photo by Pixabay on Pexels.com

Jetë je ti

Gjithë shtrëngim, në përqafimin e vetes, dimëron. E vetme, e mbledhur, e papërfillshme, e padukshme, kopanec në miniaturë. Shumica nuk e sheh, shumica e ka vështirë, shumica… si shumica.

Ajo, jetë.

Zgjohet, del nga pupa tepër ngadalë për të qenë flutur. Vërtitet, përplas flatrat, kërkon lulet, i gjen … petalet janë shpirt-fluture, flutura shpirt-lule.

Ajo, jetë.

Ka harruar kohën e gjatë kur e mbyllur dhe e harruar formonte ngjyrat e pranverës përmbi flatrat? A e di sa pak kohë ka, që i del të ndalet mbi çdo lule? A e din se më gëzon kur më qëndron mbi sup, kalon në një pulitje sysh?

Ajo, jetë.

Krijon botën e saj për pak kohë, lirohet, bëhet folje, fluturon.

Ajo, jetë, je ti, që nuk bëhesh dot më larvë.

Krijon botën e saj për pak kohë, lirohet, bëhet folje, fluturon.

Noa nur

This Post Has 5 Comments

 1. Vitus

  Fantastica.
  petalet janë shpirt-fluture, flutura shpirt-lule.
  ….e così che siamo parte di un tutto meravigliosamente armonioso.

 2. Lazarela

  sa me pelqeu😍
  Ajo, jetë, je ti, që nuk bëhesh dot më larvë.

  1. Noa

   🦋

 3. Arjola

  Shume e bukur 😍

  1. Noa

   Të faleminderit

Leave a Reply